Etter nestenhavariet til Viking Sky i mars gir rederiet Viking Ocean Cruises en million kroner i gave til Redningsselskapet. Pengene skal Redningsselskapet bruke på utstyr og opplæring innen masseevakuering, for å kunne takle lignende redningsoperasjoner enda bedre i fremtiden.

Det er for tiden stor konflikt mellom Laser Performance, som eier merkenavnet Laser og storprodusent av jollen, og klassen International Laser Class Association (ILCA). Laser Perfomance er ikke lenger anerkjent av klassen som produsen av jollen, og på grunn av merkerettighetene vil de fremtidige klassebåtene hete ILCA Dinghy. Laser Perfomance er åpenbart uenig i tiltakene som er gjort og ønsker at ILCA flytter fra USA og tilbake til Europa, hvor 70 % av klassens medlemmer holder til.

Spindrift måtte kaste inn håndkle godt inn i deres Jules Verne rekordforsøk i vinter etter skader på båten. Også i fjor vinter måtte de bryte tidlig på grunn av mastebrudd. Men gir seg, det gjør de ikke! Mens trimaranen fortsatt er under reparasjon har teamet offentliggjort at de i oktober og november igjen vil ligge stand-by for et nytt rekordforsøk. Etter planen skal reparasjonen være ferdig og båten klar til sjøsetting til sommeren for intens offshore trening.

Etter 8 års samarbeid har Gitana-laget byttet ut Sebastien Josse som skipper og erstattet han med både Franck Cammas og Charles Caudrelier. To ringrever med imponerende CV’er, blant annet med hver sin seier i Volvo Ocean Race som skipper. Gitana Ultime er den første, og foreløpig en av to i Ultime klassen bygget fra grunn av med foiler. At rekorder står for fall er det liten tvil om!
Selv om foiler nå er vanlig i Ultime klassen, har for eksempel MACIF fått dette ettermontert, den andre båten som er bygget fra grunn av med folier kan du se mer om i World Sailing Show under