Svenske GreenStar Marine ble grunnlagt på 90-tallet og har produsert elektriske motorer siden. Innenbordsmotorer til seilbåter har vært deres greie, og over 250 båteiere har byttet ut sine gamle diesel- og bensinmotorer med deres grønnere alternativ.

GreenStar Marine har vært ukjent for meg, frem til årets METS. Der lanserte de et monster av en utenbordsmotor – 450 elektriske hester! Dreiemomentet i motoren skal være enormt.
Dette er første modell i rekken av utenbordsmotorer ment for å møte markedet for 100 + hestekrefter

Prismessig blir nok ikke dette noe billig alternativ, batteriteknologien er dyr og det finnes ingen subsidier som elektriske biler har. Lading vil nok også være en utfordring… Kult er det likevel, og det er bare å krysse fingrene for at denne dukker opp i Norge etterhvert.

Lansering er planlagt allerede i 2019