Store daycruisere er tydeligvis i vinden som aldri før, og de skal helst være over 8 meter. Fra Norge har Ibiza og Askeladden hver sin modell i segmentet, og i 2019 vil to digre finner følge etter.

Jeg har tidligere skrevet om Yamarin 88DC, nå er turen kommet til den største i Finnmaster sin daycruiser-serie – T8. Dette er riktignok kun en fornyelse av dagens T8.
På den nye generasjonen som blir tilgjengelig i 2019 vil nemlig T8 vokse med 10 centimeter. Dermed ender den med en lengde på 8,1 meter, mens den forblir 2,7 meter bred – og vipps slipper nordmenn å ha på seg redningsvesten til enhver tid.

Motoralternativene var tidligere opp til 300 hk, nå kan kunder velge fra 250 – 350 hk, fra Yamaha selvfølgelig. Heller ikke her blir Yamaha 425 et alternativ. 425 hestern er vel så tung at den aldri vil passe til andre enn de enorme skjærgårdsjeepene som produseres i USA. Til sammenlikning er denne motoren rundt 150 kg tyngre enn Mercury sin 400 hester, det er mange kilo ekstra for 25 hester mer..

Uansett – med to personer og 250 hester vil T8 bikke 38 knop, med 50 hester mer vil du nå 41 knop. Du skal med andre ord ikke trenge å gå for største motoralternativ for at båten skal oppleves sporty, selv om jeg tror nettopp denne endringen kanskje er det som har vært viktigst. Yamarin har i en årrekke hatt båter som tåler 350 hester, mens Finnmaster eiere har måtte nøye seg med 50 hester mindre.

Sporty er et av stikkordene for T8, med denne har Finnmaster ønsket å lage en båt som både er sporty og komfortabel.
Dekksløsningen er i utganspunktet likt som konkurrentene i klassen: Finnmaster har utendørs pantry, sitteplass til 10, med en sofa som gjøres om til en stor solseng.

Også under dekk er det endel likheter selv om ikke alle løsningene er det samme. Finnmaster har laget plass til to køyer med soveplass til 4 personer totalt. Eget toalettrom sørger for at båten kan egne seg til litt lengre overnattingsturer.

Prisen starter i overkant av en millioner kroner.

For denne type båt syns jeg egentlig navnet daycruiser er litt misvisende, og produsentene burde heller gjennopplive navnet «weekender». Disse båten tåler da vitterlig to overnattinger på rad.