Yamarin sin DC-serie har lenge vært en av mine favoritter, de er pene og har vært svært godt utnyttet, slik man får mye båt per fot.
Det jeg har likt best med dem, hvert fall de større i serien, er et skikkelig utendørs pentry. De tidligere flaggskipene har tålt Yamaha sitt tidligere flaggskip, V8 350 hk, og med det gått fint i sjøen og følt kraftfull selv med mange ombord.

Bård Eker var mannen som skulle modernisere modellrekken, men designet ble skrotet av Yamarin og solgt videre til Silver. Dette kan du lese om her.
Så, et helt nytt design var ventet, og nå er 88 DC her! Linjene er mer moderne enn tidligere, men et godt stykke unna de radikale fra Bård Eker.

Lanseringen av det nye flaggskipet var satt til oktober, men allerede på sjøen for alle var det utstilt to stykk prototyper. Mitt førsteinntrykk: dette er digert!
Båten er på nesten 9 meter og er enkelt og greit veldig pen, og ikke minst mener jeg dette designet var et helt riktig valg for Yamarin. Jeg er i utgangspunktet ikke er spesielt begeistret for butt baug, men på 88 DC er ikke denne så markant.

Det er godt med plass ute, hele 10 personer får sitteplass her. Pantryet er smart med blant annet skuffer under setet til co-piloten. Selv skulle jeg gjerne sett at denne var gjort større og mer massivt, størrelsen til båten tatt i betraktning. Det ville selvfølgelig gått utover antall sitteplasser, men hvor ofte har man behov for å ha 10 stykker til bords i en daycruiser? Ikke så altfor ofte tror jeg.

Båten har 4 sengeplasser fordelt på to lugarer. Den tradisjonelle lugaren forut har eget toalettrom, mens lugar nummer to nås fra en luke i dekket. Fordekket har egen solseng og båten virker svært forseggjort. Prisen ligger på rundt millionen uten motor.

Det skulle vært morsomt å sett det nye flaggskipet til Yamaha på hekken, 425 hk, men inntil videre er 350 maks. Med denne gjør båten ca 45 knop, som uansett er nok i en båt som dette. Dette blir nok absolutt en båt som vil toppe mange ønskelister fremover, og det er vel fortjent mener jeg.