Tidligere i sommer skrev jeg kort om Aluxmarin AX-19F, dette var en båt jeg kom over langs bryggene i Tønsberg og det er et blikkfang av en båt. Linjene trekker mine tanker mot middelhavet. Båten i seg selv er spennende, men også merket og mannen bak syns jeg fortjener en liten introduksjon – fordi det er en mann som står for hele båten:

Enrico Vassdal har alltid vært interessert i båt, det var en naturlig del av oppveksten på Hitra i følge han selv. På videregående  gikk han Plate og Sveis og ble lærling på Ulvans Båtbyggeri. Et lite båtbyggeri med ca 15 ansatte, som bygget aluminium-, brønn- og fiskebåter opp til 40 fot.

Hvis vi spoler raskt frem i tid har han etter dette vært idrettsmann, student og fulltidsansatt utenfor båtbransjen, men det var båt som gjaldt. I lang tid har Enrico tenkt på båt og båtkonstruksjon. Ønsket om å lage og designe egne båter er i dag godt synlig.

AX-19F produseres i sin helhet av Enrico på en gård i Rakkestad. Kjernen i båten er et stort flyteelement som danner både skrog og dørk. Elementet er en solid konstruksjon med oppdrift over 3,5 tonn, og det på en 19 fots båt!
Dette elementet gir båten sitt karakteristiske utseende, Enrico kjenner ikke til noen andre som bygger sine båter på denne måten.Flyteelement

Når det kommer til fremtiden har Enrico store forventninger for både AX-19F og Aluxmarin i sin helhet. Båtene skiller seg ut i mengden – både design- og kvalitetsmessig. Aluminiumsarbeidet gis det hele 10 års garanti på.

Selv mener jeg at om du ønsker slike linjer, finnes det ingen alternativer i denne størrelsen. Det er kanskje ikke helt riktig sammenlikne, men om vi ser på størrelse og type design er Fjord 40 Open neste alternativ, så Windy 52 Blackbird, Wally 118 osv.. Båter ingen har råd til uansett.
Poenget mitt er, med hardt arbeid over tid tror jeg Aluxmarin kan være produsenten som gir oss med en gjennomsnittelig lommebok muligheten til å eie en «middelhavscruiser».

Jeg har hørt mange fra Rakkestad si at Rakkestad har Norges høyeste silo, om det er sant aner jeg ikke.. Men, heretter håper jeg  de samme personene vil si at Rakkestad har Aluxmarin